Kampin Saha

 

Ympäristö

Meille on erityisen tärkeää, että käyttämämme puu on peräisin hyvin hoidetuista metsistä. Siksi hakeuduimme syksyllä 2008 PEFC-sertifioinnin piiriin. Se edellyttää, että kaikki käyttämämme puu on oltava peräisin sertifioiduista metsistä, joita hoidetaan ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävästi. Sertifiointijärjestelmän ansiosta myös sahatavaran jatkojalostajat voivat osoittaa asiakkailleen tuotteiden alkuperän. Osa ulkomaisista sahatavaran ostajista ei hanki lainkaan sertifioimatonta puuta. PEFC-merkin käyttöoikeuden rekisterinumero on PEFC/02-31-122. Enemmän tietoa löytyy osoitteesta: www.pefc.fi.

Inspecta Sertifiointi Oy on myöntänyt sahalle puun alkuperäketjun hallinnan sertifikaatin (nro: 5391-04) syyskuussa 2008.
Lisää tietoa: www.sertifiointi.fi.
Yrityksen ylin johto on sitoutunut toimimaan PEFC-standardin ST 2002-2013 vaatimusten mukaisesti.

Elintarviketurvallisuusviraston kasvinterveysyksikön virkamies käy vuosittain tarkastamassa, että kuivausjärjestelmämme on asianmukaisessa kunnossa. Siitä osoituksena saamme käyttää rekisterinumeroa (FI/KTTK/4603) kuivattua sahatavaraa koskevissa asiakirjoissamme. Käytännön tarkoituksena on estää haitallisten hyönteisten leviäminen sahatavaran mukana.