Kampin Saha

 

Puunhankinta

Ostamme hyvälaatuisia kuusivaltaisia päätehakkuuleimikoita pystykaupalla.
Hankinta-alueen säde on noin 50 km. Hankimme puuta pääasiassa Lavian, Sastamalan (Kiikoinen, Suodenniemi, Mouhijärvi, Vammala), Hämeenkyrön, Kankaanpään, Jämijärven, Pomarkun, Porin (Noormarkun alue) ja Ulvilan (Kullaan alue) alueilta. Ostomäärä on vuosittain noin 25 000 m³.

Noin puolet leimikoista ostamme metsänhoitoyhdistysten välityksellä. Loput hakkuista on niin sanottuja suoria kauppoja. Tukkiosuuden tarkka hyödyntäminen runkojen apteerauksessa on hyvin tärkeää puunmyyjän lisäksi myös sahalle. Otamme hakkuista talteen myös pikkutukkia, jota ei kuitenkaan katkota rungoista ison tukin kustannuksella. Siitä osoituksena annamme myyjälle aina hakkuun jälkeen kuusitukin katkontalistan. Sen saa pyytämällä myös hakkuun aikana monitoimikoneen kuljettajalta.

Hankinta- ja käteiskaupalla ostamme kuusitukkia ja kuusipikkutukkia. Mittaus tapahtuu yleensä elektronisilla mittasaksilla tienvarressa. Hankintapuun osuus kokonaisostoista on noin kymmenen prosenttia.

Kaikki ostamamme puu on oltava PEFC-sertifioitua. Saha hakeutui mukaan 100% sertifioinnin piiriin syksyllä 2008. Kaikki metsänomistajat, jotka maksavat vuosittain metsänhoitomaksua kuuluvat ryhmäsertifioinnin piiriin, elleivät ole siitä erikseen irtisanoutuneet. Sertifiointiin voi hakeutua osoitteessa: www.pefc.fi. Sertifiointi osoittaa, että myymämme sahatavara on peräisin metsistä, joita hoidetaan ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävästi.